søndag 2. november 2008

Aa male

I dag ble olivenplukkingen avlyst.
Bonden fikk ikke tillatelse til aa gaa til jorden sin, vi fikk ikke ta med oss noen palestinsk tolk, altsaa noen som kunne arabisk, og ingen viste hvor jordet var..
Det ble maling.

Omraadet vi var paa ligger rett utenfor Beit Sahour.
Det har tidligere vaert en israelsk militaerbase, som ble evakuert i 2006. Naa har kommunen laget noen planer for omraadet. De har bygget en park, med lekestativ, fotballbane, klatretaarn og en liten oase i en ellers trafikkfylt og stoevete by. Planene videe er et oenske om aa faa bygge et sykehus, kanskje noen kafeer og laget et hyggelig omraadt som siden britene var i landet har hatt en militaerbase i bakhagen.

Problem 1: Omraadet er definert som area b, noe som innebaerer at israelske myndigheter kan stoppe denne byggningen med en begrunnelse, sikkerhetsrisiko.
Problem 2: Siden mai, den dagen Israel fylte 60 aar har det kommet settlere med jevne mellomrom. De tagger utrolig stygge rasistiske slagord, tegner davidsstjerne overalt, og har gaatt til angrep paa palestinere, sist ble 6 stk arrestert. 4 internasjonale og 2 palestinere.


Saa i dag dro vi ut dit, med malingsboette og koster, og malte over alt det faele de har skrevet, klippemoskeen med davidsstjerne over, det israelske flagget, og uttalige rasistiske utsagn. Vi malte hygglige ting. Barn som leker, kino, barnehage, utsagn som "alle er guds barn" vi laget hotell og toaletter, vi laget en bar som selger Taybeer, og tegnet sol og barn og velkommen skilt.


Naa begynner alt aa naerme seg slutten. De foerste drar hjem i natt, noen blir her litt lengre. Tiden har gaatt vilt fort, og jeg skulle gjerne vaert her i hvertfall to uker til!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tusen takk til alle dere som skrev og la ut blogg! Vi har lest hver dag! Godt å ha dere i Norge igjen. Hilsen Marta mor til Margit